Entdecke mehr mit dem kostenlosen Probemonat

Mit Angebot hören

Reinhören
  • Wonder Foods

  • The Science and Commerce of Nutrition (California Studies in Food and Culture, Book 80)
  • Von: Lisa Haushofer
  • Gesprochen von: Margaret Wakeley
  • Spieldauer: 10 Std. und 2 Min.

Aktiviere das kostenlose Probeabo mit der Option, jederzeit flexibel zu pausieren oder zu kündigen.
Nach dem Probemonat bekommst du eine vielfältige Auswahl an Hörbüchern, Kinderhörspielen und Original Podcasts für 9,95 € pro Monat.
Wähle monatlich einen Titel aus dem Gesamtkatalog und behalte ihn.

Wonder Foods

Von: Lisa Haushofer
Gesprochen von: Margaret Wakeley
0,00 € - kostenlos hören

9,95 € pro Monat nach 30 Tagen. Jederzeit kündbar.

Für 25,95 € kaufen

Für 25,95 € kaufen

Kauf durchführen mit: Zahlungsmittel endet auf
Bei Abschluss deiner Bestellung erklärst du dich mit unseren AGB einverstanden. Bitte lese auch unsere Datenschutzerklärung und unsere Erklärungen zu Cookies und zu Internetwerbung.

Inhaltsangabe

Between 1850 and 1950, experts and entrepreneurs in Britain and the United States forged new connections between the nutrition sciences and the commercial realm through their enthusiasm for new edible consumables. The resulting food products promised wondrous solutions for what seemed to be both individual and social ills. By examining creations such as Gail Borden's meat biscuit, Benger's Food, Kellogg's health foods, and Fleischmann's yeast, Wonder Foods shows how new products dazzled with visions of modernity, efficiency, and scientific progress even as they perpetuated exclusionary views about who deserved to eat, thrive, and live. Drawing on extensive archival research, historian Lisa Haushofer reveals that the story of modern food and nutrition was not about innocuous technological advances or superior scientific insights, but rather about the powerful logic of exploitation and economization that undergirded colonial and industrial food projects. In the process, these wonder foods shaped both modern food regimes and how we think about food.

The book is published University of California Press. The audiobook is published by University Press Audiobooks.

©2023 Lisa Haushofer (P)2024 Redwood Audiobooks
activate_Holiday_promo_in_buybox_DT_T2

Kritikerstimmen

"An exemplary food history from the perspective of the history of science and medicine." (Journal of the History of Biology)

"Insightful and learned, popping with moments of intrigue and teeming with interesting characters...a fascinating history." (Benjamin R. Cohen, author of Pure Adulteration)

"Thoroughly researched and gorgeously written..." (Jeremy A. Greene, The Johns Hopkins University School of Medicine)

Das sagen andere Hörer zu Wonder Foods

Nur Nutzer, die den Titel gehört haben, können Rezensionen abgeben.

Rezensionen - mit Klick auf einen der beiden Reiter können Sie die Quelle der Rezensionen bestimmen.