Entdecke mehr mit dem kostenlosen Probemonat

Mit Angebot hören

Reinhören
  • Regenesis

  • Feeding the World without Devouring the Planet
  • Von: George Monbiot
  • Gesprochen von: George Monbiot
  • Spieldauer: 9 Std. und 29 Min.
  • 4,7 out of 5 stars (19 Bewertungen)

Aktiviere das kostenlose Probeabo mit der Option, jederzeit flexibel zu pausieren oder zu kündigen.
Nach dem Probemonat bekommst du eine vielfältige Auswahl an Hörbüchern, Kinderhörspielen und Original Podcasts für 9,95 € pro Monat.
Wähle monatlich einen Titel aus dem Gesamtkatalog und behalte ihn.

Regenesis

Von: George Monbiot
Gesprochen von: George Monbiot
0,00 € - kostenlos hören

9,95 € pro Monat nach 30 Tagen. Jederzeit kündbar.

Für 28,95 € kaufen

Für 28,95 € kaufen

Kauf durchführen mit: Zahlungsmittel endet auf
Bei Abschluss deiner Bestellung erklärst du dich mit unseren AGB einverstanden. Bitte lese auch unsere Datenschutzerklärung und unsere Erklärungen zu Cookies und zu Internetwerbung.

Inhaltsangabe

Brought to you by Penguin.

People talk a lot about the problems with intensive farming. But the problem isn't the adjective. It's the noun. Around the world, farming has been wiping out vast habitats, depleting freshwater, polluting oceans and accelerating global heating, while leaving millions undernourished and unfed. Increasingly, there are signs that the system itself is beginning to flicker. But, as George Monbiot shows us in this brilliant, bracingly original new book, there is another way.

Regenesis is an exhilarating journey into a new possible future for food, people and the planet. Drawing on the revelatory, rapidly advancing science of soil ecology, Monbiot shows how the hidden biological universe beneath our feet could transform what we eat and how we grow it. He travels to meet the people who are unlocking these methods, from the fruit and vegetable growers who cultivate pests as well as potatoes; through producers of perennial grains who are liberating their fields from ploughs; to the scientists pioneering new forms of protein and fat that can be cooked into rich golden pancakes and much, much more. We start to see how the tiniest life forms in the soil might help us save the living world, allowing us to produce abundant, cheap, healthy food while returning vast swathes of land to the wild.

Here, for the first time, is a profoundly hopeful, appetising and exciting vision of food: of revolutionary cultivation and cuisine that could nourish us all and restore our world of wonders.

©2022 George Monbiot (P)2022 Penguin Audio
activate_Holiday_promo_in_buybox_DT_T2

Diese Titel könnten dich auch interessieren

Less Is More Titelbild
Unlearn CO2 Titelbild
Männer, die die Welt verbrennen Titelbild
Dirt to Soil Titelbild
Thinking in Systems Titelbild
This Changes Everything Titelbild
The Hundred Years' War on Palestine Titelbild
Out of the Wreckage Titelbild
Slow Productivity Titelbild
Demon Copperhead Titelbild
How to Blow Up a Pipeline Titelbild
Silent Earth Titelbild
The Social History of Agriculture Titelbild
The Rise and Reign of the Mammals Titelbild
Life on Earth Titelbild
Training Essentials for Ultrarunning: Second Edition Titelbild

Das sagen andere Hörer zu Regenesis

Nur Nutzer, die den Titel gehört haben, können Rezensionen abgeben.
Gesamt
  • 4.5 out of 5 stars
  • 5 Sterne
    15
  • 4 Sterne
    3
  • 3 Sterne
    0
  • 2 Sterne
    1
  • 1 Stern
    0
Sprecher
  • 5 out of 5 stars
  • 5 Sterne
    16
  • 4 Sterne
    0
  • 3 Sterne
    0
  • 2 Sterne
    0
  • 1 Stern
    0
Geschichte
  • 5 out of 5 stars
  • 5 Sterne
    15
  • 4 Sterne
    1
  • 3 Sterne
    0
  • 2 Sterne
    0
  • 1 Stern
    0

Rezensionen - mit Klick auf einen der beiden Reiter können Sie die Quelle der Rezensionen bestimmen.

Sortieren nach:
Filtern:
  • Gesamt
    5 out of 5 stars
  • Sprecher
    5 out of 5 stars
  • Geschichte
    5 out of 5 stars

Frighteningly wonderful book

The problems are alarming and overwhelming. Solutions are in reach, but it seems no one really cares or wants a change: Greedy politicians, corporate money and our own will to move our lazy asses contribute to the daunting extinction of our species and the end of world as we know it. Meanwhile all over Europe protesters are jailed, while the true criminals run free. Georges book gives a deep and frustrating view into what's wrong with agriculture. But at the same time still there's hope. A must read and wake up call.

Ein Fehler ist aufgetreten. Bitte versuche es in ein paar Minuten noch einmal.

Sie haben diese Rezension bewertet.

Wir haben Ihre Meldung erhalten und werden die Rezension prüfen.

  • Gesamt
    5 out of 5 stars
  • Sprecher
    5 out of 5 stars
  • Geschichte
    5 out of 5 stars

Thought provoking

It made me think about food and society. Important and inspiring. I will give it to people I love and will try to eat less animal products.

Ein Fehler ist aufgetreten. Bitte versuche es in ein paar Minuten noch einmal.

Sie haben diese Rezension bewertet.

Wir haben Ihre Meldung erhalten und werden die Rezension prüfen.

  • Gesamt
    5 out of 5 stars
  • Sprecher
    5 out of 5 stars
  • Geschichte
    5 out of 5 stars

The elephant in room

As always, this book is well written by giving the reader/listener complex aspects of humanities biggest challenge in digestible and entertaining form. Highly recommend.

Ein Fehler ist aufgetreten. Bitte versuche es in ein paar Minuten noch einmal.

Sie haben diese Rezension bewertet.

Wir haben Ihre Meldung erhalten und werden die Rezension prüfen.

  • Gesamt
    2 out of 5 stars

Misleading



The book's description is misleading since less than a quarter of the book discusses regenerative Agriculture. It gives the example of a single high yielding regenerative fruit and vegetable farm. While this farm appears to be a great model, more examples would have been nice. 

The majority of the book discusses the serious problems with current agricultural systems, although some possible solutions, such as the seaweed that may reduce livestock methane emissions by up to 97% are ignored.

A large part of the book is dedicated to the author's favoured solution, a diet consisting largely of genetically modified bacteria grown in vats. The author assumes that since genetically engineered insulin is safe, all genetically engineered bacteria must be safe, although the Showa Denko tryptophan disaster which killed at least 50 people and crippled hundreds disproves this. 

He falsely asserts that bacteria can produce identical proteins to animals - in reality the proteins will usually be incorrectly folded and the patterns of sugars attached to the proteins will be different, greatly increasing the risk of allergic reactions. 

Although the book is supposed to be about how to feed people, the words 'micronutrient' and 'vitamin' are never mentioned and 'minerals' refers only to the minerals we must give to plants to make them grow. The only micronutrient mentioned in passing is vitamin B12. Polyphenols, very important for reducing the risk of cancer, heart disease and other chronic diseases, are never mentioned. 

It's an interesting book but the author's conclusion that we can and should save the world by eating dangerous and likely nutritionally deficient genetically modified foods is simply wrong.



Ein Fehler ist aufgetreten. Bitte versuche es in ein paar Minuten noch einmal.

Sie haben diese Rezension bewertet.

Wir haben Ihre Meldung erhalten und werden die Rezension prüfen.

2 Leute fanden das hilfreich